keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Home-made: Täytetyt patongit




Kokattiin miehen kanssa viikonlopun kunniaksi naudan takuumureaa ulkofilettä ja tattirisottoa. Liha valikoitui kaupassa, kun se oli Citymarketissa jossain alennuksessa. Ei siis punaisella lapulla, mutta muuten alennuksessa. Risotto oli niin hyvää!!! Ja kyllä filekin oli. Meillä on nykyisin tapana kypsentää naudan file kokonaisena palana uunissa, lämpömittarin kanssa. Pihvinä paistettaessa on suurempi riski epäonnistua ja paistaa pihvi ylikypsäksi. Lämpömittarin kanssa ei voi epäonnistua. Liha kypsennettiin 52 asteiseksi 150 asteessa ja annettiin vetäytyä noin 15 minuuttia. Kypsyys on tuollainen reilu medium miinus, meidän mielestä täydellinen.

Koska lihaa oli reilu kilon pala, jäi sitä vielä reilusti jäljelle. Käytimmekin sitä seuraavana päivänä kylmänä toiseen ruokaan, eli täytettyihin patonkeihin. Lihasta siivutettiin ohuen ohuita siivuja ja rouhittiin päälle mustapippuria ja ripoteltiin hiukan sormisuolaa. Laitettiin juuri paistettujen maalaispatonkien täytteeksi kera salaatin, tomaatin, kurkun, ohuiden punasipulirenkaiden, fetajuuston ja ranskankerman. Mies laittoi omaansa vielä maustekastiketta, minä en. Täydellisen herkullista! Lapset totesivat, että hakkaa Subit sata-nolla (ollaan kerran käyty ko. paikassa). ;-)

Ei kommentteja: