maanantai 25. heinäkuuta 2016

Home-made: Savulohi grillissä

Ruodoton kirjolohifile pääsi Weberin savuiseen syleilyyn. :-) Me savustetaan lohifilettä aika usein juurikin grillissä, sillä se on todella siistiä ja nopeaa - kypsyminen vie vain noin 30 min. Meidän grilli on sen verran isokin, että kokonainen filee mahtuu sinne helposti. 

Lohifileen alustaksi taittelen aina tuollaisen reunallisen folioalustan tavallisesta alumiinifoliosta. Kolme kerrosta foliota päällekkäin ja jokaisesta sivusta taitellaan reunaa, että rasva ei pääse valumaan grilliin. Filettä on helpompi liikutella ja grilli pysyy siistinä.

Kaveriksi kalalle keitettiin uusia perunoita ja tehtiin kermaviilistä, sitruunasta ja tuoreesta tillistä kylmä kastike. Mitäpä muutakaan tästä voi todeta kuin että hyvää oli!


 



Ei kommentteja: