Avokado-katkarapu salaattia, olkaa hyvät!
Avokado-katkarapu salaatti (1-2 hlö:lle)
Ruukullinen rapsakkaa salaattia
1 iso ja kypsä tomaatti
1 kypsä avokado
1/2 pss (n. 90 g) keskikokoisia pakastekatkarapuja (kuorittuja)
Kastike:
1 tl sinappia
loraus öljyä
sitruunanmehua tai vaaleaa balsamicoa
suolaa
mustapippuria
Pese salaatti ja revi käsin sopiviksi paloiksi. Pilko tomaatti reiluiksi lohkoiksi. "Perkaa" avokado ja pilko veitsellä tai paloittele käsin sopiviksi suupaloiksi. Päälle runsaasti kylmällä vedellä sulatettuja katkarapuja. Ripottele kastiketta salaatin päälle.
Viime päivät ovat kuluneet marjojen parissa. Kävin sittenkin poimimassa mansikoita ja pakastin niitä, sekä keittelin hilloa. Eilen taas olin keräämässä mustikoita ja sellaiset 8 litraa tuli saaliiksi. Perjantaina on tarkoitus lähteä poimimaan lakkoja ja jos intoa riittää, niin vähän lisää mustikoita myös. Tatitkin ovat kuulemma nousseet jo kuusikoihin. Niitä pitää ehdottomasti kerätä!
Tein hilloa pelkästä mansikasta sekä mansikasta ja raparperista. 12 purkkia niitä tuli, joten en taida enää tehdä toista satsia. Voihan hilloa keittää talvellakin, jos loppuu kesken!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti