Testattiin pizzan tekemistä hiiligrillissä, tarkemmin Weberissä. Mies laittoi grilliin ritilän päälle valurautaisen muurikkapannun, jonka annettiin kuumentua. Sopivan kokoisesta pizzataikinapallosta kaulittiin noin 30 cm halkaisijaltaan oleva lättynen, joka heitettiin valurautapannulle ja tämän jälkeen laitettiin täytteet päälle, eli tomaattikastiketta, pallomozzarellaa sekä raastettua goudaa. Paistettiin muutamia minuutteja kansi päällä. Käänneltiin välillä lastan avulla.
Grillissä oli kunnon pizzauunin lämmöt, joten pohja paistui ihanan rapeaksi ja pinta jäi sopivan meheväksi. Taikinana oli perus hiivalla kohotettu pizzataikina, johon oli vaivattu sopivasti sitkoa siten, että taikina kesti hyvin siirtelyä muurikkapannulle
Varsinaiset täytteet laitettiin pizzan päälle vasta paistamisen jälkeen. Tällä kertaa täytteinä oli villirucolaa, ilmakuivattua prosciuttoa sekä oliiviöljyä ja kalamataoliiveja. Hyviä vaihtoehtoja prosciuttolle ovat kotimaiset ilmakuivatut naudan- ja porsaanpaistit.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti