maanantai 22. elokuuta 2016

Home-made: Kuhaa ja kasviksia folionyytissä

Meille tuli pitkästä aikaa ruokavieraita ja tehtiin helppoa ja herkullista Kuhaa ja kasviksia folionyytissä. Tämä on super-helppo ruoka, jota voi tehdä isommallekin porukalla, ja josta tulee aina yhtä maistuvaa.


 

 


Kuhaa ja kasviksia folionyytissä

perunaa (1 normaalikokoinen per ruokailija)
porkkanaa (1/2 per ruokailija)
uuden sadon sipulia ohueksi siivutettuna (1/4 per ruokailija)
kesäkurpitsaa (noin 4 cm pätkä tavallisen kokoisesta kesäkurpitsasta per ruokailija)
kuhafilettä n. 150 g/ruokailija
mustapippuria ja suolaa myllystä
maustamatonta tuorejuustoa (reilu ruokalusikallinen per ruokailija)


Perunat, porkkanat ja kesäkurpitsat pilkotaan reilunkokoisiksi tikuiksi. Sipuli siivutetaan ohueksi siivuksi. Folion (2 krs päällekkäin) keskelle laitetaan hiukan öljyä, jonka päälle kasviksista tehdään keko. Kasvikset maustetaan suolalla ja pippurilla. Suolalla ja pippurilla maustettu/maustetut kuhafileen pala/palat asetellaan kasvisten päälle ja päällimmäiseksi laitetaan reilu ruokalusikallinen maustamatonta tuorejuustoa. Folio muotoillaan nyytiksi, nostetaan uunipellille ja kypsennetään uunin alatasolla 200 oC:ssa noin 1 tunti tai kunnes perunat ovat kypsiä. Syödään suoraan foliosta.


Ei kommentteja: