keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Lempeän lämmittävä kurpitsakeitto

Tänään iltapäivällä lämpömittari näytti ulkona -15 astetta. Ilma oli aivan mahtava, kirkas ja kauniin talvinen. Lähdettiin lasten kanssa kävelemään lähimetsään ja ihmeteltiin eläinten jälkiä hangessa, kallioseinälle muodostuneita suuria jääpuikkoja ja sitä, kuinka mahtavaa onkaan kävellä polveen yltävässä hangessa. Talvi on ihanaa aikaa. 

Sisälle tultuamme tarjolla oli lämmittävää kurpitsakeittoa itse kasvatetusta talvikurpitsasta.


 

 

 Kurpitsakeitto

2 isoa perunaa
2 isoa porkkanaa
1/2 sipuli
n. 10 cm purjoa
1 pieni valkosipulin kynsi
n. 1/2 kg talvikurpitsaa 
kana-/kasvislientä
n. 1 dl ruokakermaa
mustapippuria, suolaa
 
 Kuori ja pilko. Kuullota sipuli ja purjo kattilassa öljyssä. Lisää loput kasvikset ja kuullota hetken aikaa. Lisää liemi ja keitä kypsäksi. Soseuta sauvasekoittimella, lisää loraus ruokakermaa ja mustapippuria. Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku.
 

Ei kommentteja: