tiistai 9. huhtikuuta 2013

Salaatti kastikkeella vai ilman?

Minä tykkään ihan hirrrveästi salaatista! Ihan vaikka vaan pelkästä vihreästä tai sitten kera tomaatin, kurkun jne. Vihreään salaattiin laitan yleensä useampaa eri lajiketta, kuten esim. jääsalaattia ja rucolaa. Joskus lisää joukkoon myös tuoreita yrttejä, kuten basilikaa, ruohosipulia tai oreganoa. 

Ja koska salaattihan itsessään maistuu hyvinkin "ruohoiselle", käytän lisämakua tuomassa oliiviöljyä ja tummaa balsamicoa. Salaatinkastikkeita meillä ei tunneta! 

Viinienhän kanssa yleensä käy niin, että aluksi niistä ei välttämättä juurikaan pidä ja sieltä alkomaliikkeen hyllyltä tulee napatuksi jonkin kivan etiketin omaava pullo. Tottumuksen myötä myös se sisältö saattaa ruveta enemmän kiinnostamaan ja viinin valintaan saattaa nähdä oikeasti vaivaa ja käyttää enemmänkin aikaa ja myös rahaa. No, minulla on käynyt nyt niin oliiviöljyn ja balsamicoetikan kanssa. Olen aivan koukussa! Ja nyt kun on tullut testatuksi useammanlaisia oliiviöljyjä - eri laatuja - ja muutamaa balsamicoetikkaa, tekisi mieli "panostaa" hiukan enemmän. Harmikseni huomasin, että isommankaan kaupan hyllyiltä ei juuri niitä laadukkaampia tuotteita löydy, joten pitääköhän niitäkin alkaa tilata jostain verkkokaupasta...

Tällä hetkellä meidän ruokakomerosta löytyy noin neljää eri oliiviöljyä, ruoanlaittoon ja maustamiseen tarkoitettuja. 

                         PET Packaging 1L.
Kuva. olitalia.com                              Kuva. hojiblanca.com


Sekä kahta tai kolmea eri laatuista balsamietikkaa. 

Suosittelen kokeilemaan, sillä merkeissä ja laaduissa on todellakin eroja. Ja kokeilu ei kovin kalliiksi tule, kun hinnat ovat parista eurosta ylöspäin per pullo ja aika pitkään riittää tuo yksikin...

Ei kommentteja: