Nyt täytyy kyllä tunnustaa, että kyseinen tuote ei ollut vähääkään tuttu, kunnes astuin työpaikkaruokalaan, jossa kasvisruokana sattui olemaan tuota quornia. Pitikin sitten ihan ensimmäiseksi kysellä, että mitäs se mahtaa olla. Sieniproteiinia, vastasi täti, joten pakkohan se oli itsekin hiukan selvitellä, mitä sitä tuli sitten oikein syötyä. Sen totean, että oli muuten hyvää ruokaa tehty tuosta quornista ja rakenteeltaan se muistutti aivan broileria! Esimerkiksi soijafileethän on vähän sellaisia kumimaisia, mutta tämä quorn oli aivan kuin lihaa.
Googlattuani aiheesta havaitsin, että kyseessähän on aika uusi ja osittain kiistanalainen tuote. Sen valmistuksessa käytetään todellakin sieniproteiinia sekä kananmunan valkuaista, mikä selittääkin tuotteen rakenteen. Merkki Quorn, on rekisteröity tuotemerkki, mutta tuotteen patentin voimassaolo lakkasi 2010, joten ehkäpä muitakin samantyylisiä tuotteita tulee kohta puolin markkinoille.
Tykkäsin ja käyttäisin tätä jopa mieluummin kuin vastaavanlaisia soijavalmisteita.

Kuva. quorn.fi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti